Van links naar rechts: Angela Kranendonk, Claudia Heinsma en Rena Braams.

Angela Kranendonk

penningmeester

Mijn naam is Angela Kranendonk (1992), ik woon in Hendrik Ido Ambacht en ben sinds kort verloofd met Sven. 

Werkervaring

Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mijn eerste ervaring met de psychiatrie opgedaan door een zwangerschapsverlof over te nemen bij de GGzE. Vervolgens een korte periode als freelancer gewerkt in een allround diëtistenpraktijk, waarna ik al snel gesetteld ben bij Voedingsadviesbureau de Winter en inmiddels 7 jaar fulltime werkzaam ben en mijn specialisatie voor eetstoornissen echt van de grond heb zien komen.

Vooral sinds coronatijd is mijn specialisatie voor eetstoornissen in een stroomversnelling terechtgekomen. Momenteel begeleid ik zowel volwassenen als jeugd met diverse vormen van eetproblematiek/ stoornissen en zie ik geen patiënten meer zonder eetproblematiek.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd speel ik tennis, ben ik te vinden bij familie of vrienden en heb ik sinds kort het lezen weer ontdekt. 

Als penningmeester van de NDE hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren om de stuurgroep VIE verder te laten ontwikkelen naar een professionele beroepsvereniging, te netwerken en te leren van mijn mede bestuursgenoten.

Rena Braams

voorzitter

Mijn naam is Rena Braams (1976). Ik woon in Voorburg en heb twee kinderen, van 18 en 19 jaar oud. Daarnaast heb ik een vriend met eveneens twee kinderen. Vol en gezellig wanneer we met elkaar zijn.

Werkervaring

Na 21 jaar in diverse functies, maar niet als diëtist te hebben gewerkt, werd het waakvlammetje aangewakkerd toen ik werkzaam was bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Daar heb ik zeven jaar gewerkt als bureaumanager, waardoor ik geruime kennis heb van de organisatie van eetstoorniszorg in Nederland. Dat is ook de reden dat ik mij hard maak voor de NDE. Een eetstoornis heb en behandel je namelijk niet in de eentje, dat moet je samen doen. Sinds oktober ’22 werk ik in een multidisciplinair team bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula. Tussentijds heb ik een kleine 10 maanden als beleidsadviseur Publieke Gezondheid gewerkt. Dat smaakte naar meer. Idealiter werk ik deels in de inhoud en maak ik voor het andere deel beleid.

Eigen praktijk

De afgelopen tien jaar heb ik voornamelijk als zelfstandige gewerkt. Met de nieuwe, meer inhoudelijke focus op eetstoornissen, is ook de naam en website vernieuwd. myFoodWise staat voor het verstandig omgaan met voeding, in de ruimste zin van het woord. Ik bied behandeling van voedings- en eetstoornissen, als ook begeleiding bij obesitas en leefstijlverandering.

Vrije tijd

Als mijn laptop is dichtgeklapt lees ik graag uitgebreid de krant met een kop koffie, stap ik op de (wielren-)fiets of doe ik gewoon even niets. Ik kook graag uitgebreid (Aziatisch), bezoek in de winter samen met mijn vriend het Filmhuis en in de zomeravonden zijn we met regelmaat op het strand te vinden.

Mijn ervaring als bureaumanager zet ik graag in om van de NDE een professionele vereniging te maken, waarbij kennisoverdracht en verbinding voor mij als twee pijlers bovenaan staan.

Claudia Heinsma

secretaris

Mijn naam is Claudia Heinsma (1977). Ik woon in Harderwijk met mijn man Martijn. Samen hebben wij twee leuke puberdochters: Rosalie en Cathelijne.

Werkervaring

Direct na mijn opleiding ben ik als diëtist gaan werken bij Thuiszorg Groningen. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar Diëtheek. Daar heb ik eerst in loondienst gewerkt en vervolgens 10 jaar als franchisenemer. Gedurende mijn tijd als franchisenemer heb ik een waarneming gedaan bij Psyq Groningen voor de afdeling eetstoornissen en obesitas. Hier heb ik mijn passie voor het behandelen van eetstoornissen opgedaan. Vanwege deze interesse ben ik gaan werken bij Human Concern. Daar heb ik individuele cliënten begeleid tijdens de ambulante behandeling. Ik heb hier met veel plezier gewerkt, maar toen kwam in 2021 de mooie kans om bij Novarum aan de slag te gaan.

Bij Novarum ben ik werkzaam als diëtist in de kliniek en in de polikliniek. Novarum biedt poliklinisch, dagklinische en klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder met voedings- en eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetbuistoornissen.

Vrije tijd

Naast mijn werk mag ik graag hardlopen. Dit doe ik bij een loopgroep. Mijn passie voor hardlopen is zo groot dat ik in 2022 de marathon van Rotterdam heb gelopen. Dit was een onvergetelijke ervaring. In de toekomst ga ik zeker nog een marathon lopen. Naast het hardlopen mag ik graag wandelen met de hond en moedig ik mijn kinderen aan bij het hockeyveld. Bij de hockey ben ik actief als vrijwilliger.

Als algemeen bestuurslid van NDE ga ik mij volop inzetten op de verdere professionalisering van deze mooie beroepsvereniging. Mijn speciale aandacht gaat hierbij uit naar het meer betrekken van de eerstelijns diëtisten bij de NDE. Ik zie hiervoor nog volop mogelijkheden.